Slovenija Blog
Zdravila kupite brez recepta
Slovenska telefonska številka:
Mednarodna telefonska številka:
Vaša košarica
€ 0.00

Pogosta vprašanja

V izogib prepogostemu ponavljanju, smo pripravili seznam pogosto zastavljenih vprašanj (t.i. “FAQ”). Če odgovorov, ki jih želite poiskati, ni na tem seznamu, vas vabimo, da se obrnete na našo ekipo za pomoč in podporo strankam. Potrudili se bomo, da boste dobili vse podatke, ki jih potrebujete, hkrati pa vam bomo svetovali po naših najboljših močeh.

Ali je ob naročilu potrebno predložiti veljaven zdravniški recept?

Določena zdravila, ki jih lahko kupite na spletni lekarni, zahtevajo predložitev veljavnega zdravniškega recepta. Vendar upoštevajte, da za nakup v naši trgovini, zdravniški recept ni potreben. Da se izognemo zmedi, lahko mirne duše oddate vaše naročilo prek spleta, brez, da bi vas moralo skrbeti. V kolikor bodo za zaključek nakupa potrebne dodatne informacije, vas bomo o tem obvestili.

Ali je plačilo s kartico varno?

Zagotovo! Naši strežniki uporabljajo najnovejšo tehnologijo za enkripcijo in varovanje podatkov (t.i. SSL). Preprosto rečeno; podatki, ki nam jih posredujete, so zaščiteni z dodatnim slojem šifriranja, tako da noben ne more dostopati do njih brez ustreznega ključa.

Kaj storiti, če določenega zdravila ni na zalogi?

Praviloma skrbimo, da je naša ponudba raznovrstna in da so naše police do vrha založene. Kljub temu se včasih zgodi, da določenega zdravila zmanjka ali pa ga preprosto nismo vključili v našo redno ponudbo. V obeh primerih ni nič narobe, da nas o tem obvestite, in skupaj bomo poiskali najprimernejšo rešitev za vas.

Zakaj imajo nekatera zdravila drugačno obliko, kot tista, ki so naprodaj v klasični lekarni?

Splošno je znano, da imajo določena zdravila generičnega porekla drugačno obliko kot t.i. “branded” zdravila oz. večje znamke. Kljub temu je njihova kemična zasnova identična, kar pomeni, da lahko od tovrstnih tablet pričakujete enako stopnjo učinkovitosti. Karšna koli zaskrbljenost je odveč. V kolikor menite, da je prišlo do pomote, pa se, kot vedno, lahko obrnete na naš oddelek za pomoč in podporo strankam in svetovali vam bomo, kako naprej. Najverjetneje se je zgodilo, da ste prejeli zdravilo od manj znanega proizvajalca (razlika je zgolj estetske narave).

Kje je moč dobiti dodatne informacije o izdelkih?

Potrudili smo se, da smo vsakemu izdelku, ki ga lahko naročite pri nas, pridodali izčrpen opis in navodila za uporabo. V primeru, da imate še kakšna vprašanja ali nerazjasnjene dvome, lahko dodatne informacije pridobite s pomočjo obrazca za komentarje. Razumemo, da je vaša težava lahko osebne narave, zato se boste morebiti raje odločili za nasvet naših certificiranih strokovnjakov, ki vam bodo svetovali prek enega izmed zasebnih kanalov. V vsakem primeru se zavezujemo, da bomo vaše podatke obravnavali s strogo diskretnostjo.

Je lahko dostavni naslov drugačen od naslova plačnika?

Lahko. Pri tem upoštevajte, da oddaja naročila v imenu tretje osebe, ni mogoča. Kljub temu je dovoljeno, da naročilo opravite v svojem imenu, mi pa bomo poskrbeli, da izdelki prispejo na pravi naslov (npr. naslov vašega prijatelja, sorodnika ali bližnje osebe).

Ali zagotavljate diskretnost?

Da. Zavezani smo k varovanju zasebnosti naših strank. Karkoli nam zaupate, bo ostalo med nami in vami. Poleg tega smo prav tako dodatno poskrbeli za varovanje vaše zasebnosti. Nikjer na zunanjosti pošiljke namreč ne piše, kaj ste naročili, tako da vas ne rabi skrbeti, da bi kdo po naključju izvedel kakšno neželeno podrobnost glede vašega zdravstvenega stanja.

Je nakup v spletni lekarni legalen?

Naša spletna lekarna posluje v skladu z vso veljavno slovensko zakonodajo. Naša ekipa sestoji iz certificiranih strokovnjakov na področju farmacije, ki imajo za svetovanje vso potrebno izobrazbo. Vse izdelke, ki jih lahko zasledite na naših policah, lahko naročite popolnoma legalno.

Kaj storiti v primeru izgube gesla?

Za uspešno prijavo v vaš uporabniški račun, potrebujete uporabniško ime in geslo. V primeru pozabljenega gesla lahko oddate zahtevek za kreacijo novega. Že v nekaj minutah bodo naši algoritmi na vaš e-poštni naslov posredovali navodila, katerim morate pozorno slediti. Ko opravite vse, kar je od vas zahtevano, vam bo ponovno omogočen dostop do vašega osebnega računa.

Kako lahko kontaktiram koga od zaposlenih?

V primeru, da imate kakšno vprašanje, pohvalo, kritiko, itd., se lahko obrnete na našo ekipo za podporo in pomoč strankam. Če želite govoriti z nadrejenim, vas bomo po uvodnem informativnem posvetu, po potrebi, preusmerili naprej.

Na voljo so naslednji kanali za komunikacijo z našo predano ekipo:

  • E-pošta
  • Telefon
  • Klepet v živo

Ne glede na to, katerega izmed njih izberete, vam zagotavljamo, da bomo na vaša vprašanja odgovorili v najkrajšem možnem času.

Kdo skrbi za procesiranje naročil?

Vsa naročila, ki jih prejmemo s strani naših cenjenih strank, ročno pregledamo. Tako lahko zagotovimo, da pošiljka vsebuje vsa naročena zdravila ter da so le-ta v skladu s predpisi, kar se nanaša na rok trajanja, navodila, pakiranje, itd. Preden pošiljko oddamo na pot do vas, njeno vsebino pregleda še pooblaščen farmacevt.

Kako je s pošiljanjem v tujino?

Naša spletna lekarna lekarnaslovenija24.com pošilja v tujino, vendar morate biti pozorni na višje stroške poštnine, ki pri tem nastanejo. V izogib previsokim stroškom poštnine vam nudimo več načinov dostave. Praviloma so hitrejši ponudniki tudi dražji, zato pri nakupu izberite možnost, ki vam najbolj ustreza.

Zakaj so generična zdravila cenejša?

Generična zdravila so praviloma cenejša, ker jih lahko proizvaja več različnih proizvajalcev. Posledica tega je, da se na trgu ustvarja konkurenca, kar se pozna predvsem pri cenah. Proizvajalci originalnih zdravil prav tako investirajo ogromno denarja v marketing in razvoj, kar pomeni, da morajo jasno začrtati tržno ceno, da se jim investicija izplača.

Ali so generična zdravila manj kvalitetna?

Generična zdravila imajo popolnoma enako kemično konstitucijo od bolje poznanih znamk. Razlika je zgolj kozmetične narave (najpogosteje se razlikuje njihova barva in oblika). V smislu učinkovanja so popolnoma enakovredna, tudi, kar se tiče hitrosti absorpcije v telo.

Zakaj moje naročilo še ni prispelo?

Včasih, žal, pride do kakšne neljube komplikacije s carino ali dostavno službo, kar naknadno rešujemo. Čeprav vedno poskrbimo, da pošiljko odpošljemo čim hitreje, nimamo nobenega vpliva na to, kako dolgo bo potovala do vas, saj je to odvisno od zunanjih razmer. V kolikor vaša pošiljka še vedno ni prispela po 2-4 tednih čakanja, vas prosimo, da nas o tem obvestite in nemudoma bomo poslali novo. Popolnoma brezplačno!

Zakaj so nekateri izdelki pri vas dražji kot pri konkurenci?

Ste brskali po spletu in opazili, da eden od naših konkurentov ponuja določene izdelke po nižji ceni? Odlično! Prosimo vas, da nam posredujete podrobnosti in če objava izpolnjuje vse kriterije (vključno s poštnino), smo vam pripravljeni enak izdelek prodati po isti ali celo nižji ceni! Pri tem upoštevajte, da povezava do spletne trgovine, ki nam jo posredujete, mora voditi do izdelka, ki trenutno ni v akciji. Prav tako mora trgovina imeti ta izdelek trenutno na zalogi.

Kaj pomeni, da je naročilo še vedno v obdelavi?

Stanje naročila “v obdelavi” pomeni, da smo vaše naročilo prejeli, a ga še nismo uspeli sprocesirati. Razlogov za to je lahko ogromno. Če ste ravnokar poravnali račun, bo najverjetneje krivo to, da naša ekipa še ni imela dovolj časa pripraviti in odposlati naročenih izdelkov. Lahko pa gre tudi za to, da še čakamo na končno potrditev s strani enega izmed naših farmacevtov, ki je zadolžen za nadzor kakovosti. V vsakem primeru pa vas bomo obvestili takoj, ko bo vaša pošiljka oddana na pošto oz. posredovana dostavni službi.

Ali je možno naknadno spremeniti dostavni naslov?

V kolikor vaše naročilo še ni bilo sprocesirano in pošiljka posredovana naprej, lahko spremenite dostavni naslov. To lahko storite v vašem uporabniškem računu. Če vam to ne ustreza, lahko vaš dostavni naslov spremenite tudi prek telefona.

Moj račun